Podrobnosti

Priprava in spremljanje animatorjev

Ponujamo usposabljanja in spremljanje župnijskih animatorskih oz. voditeljskih skupin.

Po mnogih župnijah se je vzpostavila dobra praksa birmanskega ali oratorijskega animatorstva, ki v župnijo uspešno vključuje mlade po birmi. Žal se številne skupine soočajo s težavo duhovne priprave in spremljanja teh mladih. Na to potrebo odgovarjamo s programi usposabljanja in/ali spremljanja animatorskih skupin.

Animatorjem pomagamo, da doživijo lepoto svojega poslanstva ter vzamejo resno tudi lastno duhovno pripravo na delo, ki jim je zaupano.

Glede na potrebe posamezne župnije se lahko dogovorimo za različne oblike sodelovanja, od krajšega usposabljanja animatorjev do rednega spremljanja skupine na župniji.

Za več informacij prosimo izpolnite vprašalnik.

Delite ta izdelek

Opis

Program pripravlja Janez Meden, ki trenutno zaključuje magistrski študij teologije.

Izkušnje z vodenjem mladinskih, oratorijskih in drugih skupin je pridobival v skoraj desetih različnih župnijah. Kot voditelj v skupnosti Mladi za Kristusa je organiziral več duhovnih vikendov, več let pa je sodeloval tudi v skupini za pripravo programa Stične mladih. Različne oblike in načine dela z mladimi je spoznaval tudi kot bogoslovec prek rednih pastoralnih praks na župnijah ter kot duhovni asistent skavtskih skupin.

Igra bobne v slavilni skupini Skromni band, s katero so organizirali že več slavilnih srečanj za mlade po celi Sloveniji.

Kot voditelj usposabljanj za animatorje je sodeloval tudi z zavodom Katoliška mladina, v zadnjem času pa se posebej ukvarja s pripravo programov za birmanska in mladinska srečanja.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Priprava in spremljanje animatorjev”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja